Sevgili Zeynep'in cok sevdigi bu meyveli turtayi O'nun adiyla isimlendirdim. Yani bu tatliyi sevgili arkadasima atfettim. "Zeynep Spesiyal"
Malzemeler: 8 inch kalp kalip icin, siz olculeri cogaltip, azaltabilirsiniz.
Tabani icin:
2 cup biskuvi kirintisi: Ya da markette hazir satilanlardan kullanabilirsiniz. Biskuvileri rondada iyice ogutune kadar parcalayin.
1 1/2 stick (150 gr) tuzsuz tereyagi
Sutlu krema icin:
3 cup tam yagli sut
5 yemek kasigi misir nisastasi
2 orta boy yumurta
2 yumurta sarisi
1 1/2 cup seker
2 yemek kasigi vanilya yada eksresi
Glaze icin:
1 yemek kasigi misir nisastasi
1/2 tatli kasigi xantham gum
2 yemek kasigi seker
1 cup su
Istediginiz cesit meyve: Konserve armut, seftali, kayisi, taze frambuaz, taze kara yemis, taze cilek
Yapilisi:
- Tereyagini eritip, biskuvi parcalri ile karistir. Kaliba dok. Birbardagin arkasiyla biskuvileri iyice tabana yapistir. Kalibin yan duvarlarini da biskuvi kirintilari ile kaplayin. 350F' isitilmis firinda 10 dakika pisir. Sonra sogumaya birak ve sut kremasini hazirla.
- Nisastayi az bir sutle erit. Sonra seker, sutun kalanini, ve 2 yumurtayi ekle. Sut kalinlasmaya baslayinca, cirpilmis yumurta sarilarini ve vanilyayi ekle. Krema pisince hemen biskuvi tabaninin ustune dok.
- Kremanin ustune meyveleri yerlestir.
- Nisasta ve xantham gum'i seker ve su ile karistirip,orta hararette pisir. Kalinlasip, jelenimsi yapi kazaninca meyvelerin uzerine kasik yardimi ile dok.
- Meyveli Zeynep Spesiyali hazir, afiyet olsun.
Bu resim baska bir vakit yaptigim meyveli turta. Tarif ayni. Yani istediginiz tarz bir kalip kullanip, cok hos goruntuler yakalayabilirsiniz. Simdiden kolay gelsin.