Saturday, February 13, 2010

Dus Gibi Kurabiyeler



Tinker Bell Pastasi

Sevgili Emine'nin bu sene de pastasini yapmak nasip oldu. Gecen seneki pastanin resmini de burada yayinlayacagim. Bu kadar sevimli bir 26'lik hanima da boyle bir pasta yakisirdiye dusundum. Happy Birthday!!!
Gecen seneki pastada "Embroidery" denilen, Turkcesiyle nakis diye yeni bir teknik denemistim. Bir  de 3-D calistim. Beyaz kemerler "royal icing'den" sikilip donduktan sonra, pastanin suslenmesinde kullanildi. E harfi de ayni sekilde yapildi. Afiyet olsun.

En son 2 resim ise pastayi Neval'in hismindan kurtarmaya calirken ve Neval'in aglamsiyla sonlanan trajedi!

Oyyy oyy...

Monday, February 8, 2010

Turkish Delight Series-1

Ocak 23, 2010'da Turkce'siyle "Turk Lokumlari Serisi"nin ilkini gerceklestirmis bulunmaktayiz. Ben de programin yemek kismina Turk motiflerine ve kulturune uygun bir pasta ile katildim. Cok nadir de olsa, bu pastanin keki tam pastahanelerdeki olmustu. Yukarida pastanin dilimlenmis hali bir misafirin elinde gozuyor. Tarifini verecegim kekin adi Red Velvet Cake, kirmizi kadife keki.

Kek Malzemeleri:
3 1/3 kap kek unu (ben SWAN marka kullandim)
3/4 kap (1 1/2 cubuk, 170gr) tuzsuz tereyag
2 1/4 kap seker
3 buyuk boy yumurta, oda sicakliginda
6 cay kasigi kirmizi gida boyasi
3 yemek kasigi kakao
1 1/2 cay kasigi vanilya eksresi
1 1/2 kap sut
1 1/2 cay kasigi tuz
1 1/2 cay kasigi sirke
1 1/2 cay kasigi karbonat
Ben keki 2 kisimda pisirdim. O nedenle yukaridaki olcunun yarisini hazirlayip pisirdim. Sonra tekrardan hamuru hazirladim. Karbonatli hamur islerini hemen pisirmek gerektiginden, butun hamuru ayni anda hazirlamadim. Eger sizin ayni kek kalibindan 2 adet varsa, ayni anda butun hamuru hazirlayip, ayni anda pisirebilirsiniz.
Tarif:

  • Firini 350F'a isit.

  • Kalibiniz yaglayip, hafifce unladiktan sonra, tabanini yagli kagit ile kapla.

  • Orta hizda mikserle, yagi ve sekeri krema haline gelen kadar karistir.

  • Tek tek yumurtalari ekleyip, mikserle karistirmaya devam edin.

  • Kucuk bip kap icinde, kirmizi gida boyasini, kakaoyu, ve vanilyayi karistirip, yagli karisima ekleyin. Mikserle karistirin.

  • Tuzu sute ekleyin. Uc asamada bir sut, bir un ekleyerek hamuru karistirmaya devam edin.

  • Baska bir kapta sirke ve karbonati karistirip, spatul yardimiyla hamura yedirin.

  • Tepsiye dokup, 30-40 dakika pisirin.

  • Pistikten sonra keki firindan alin ve 1 saat kalibin icinde sogutun.

  • Kaliptan cikardiktan sonra da iyice sogumasini bekleyip, strece sarip pastanizi susleyinceye kadar saklayabilirsiniz.

  • Bu kek piserken dumduz pisiyor, o yuzden pek duzlemeye ihtiyac kalmiyor.


Yaldizli sprey ile beyaz yagli kremayi bronz rengine boyadim. Bu tarz boyalari sugarcraft.com adresinden alabilirsiniz. Siyah dallar ve cicekleri ise seker hamurundan hazirladim. Pembe detaylari ise yagli krema ile yaptim. En son olarakta pastanin alt kismini kurdela ile kapladim.
Ebru ustamiz Ayse Calis Ozkul misafirlerimizden birine Ebru tekniginin bir cesidini yapmayi ogretirken. Ebru sanati ile ilgilenenler, bu sene Nisan 16-17 tarifleri arasinda gerceklestirilecek NC Turk Festivalinde, Ayse Hanimdan bilgi alabilirler.