Wednesday, January 19, 2011

Havuclu Cupcake

Tarif geliyorrr...

Cuma Cayi ve Ayse Hoca'ya Veda

Bu seferki davetin temasi, kisa uygun soguk renklerden acik turkuvaz tonuna yakin maviydi.

Menudekiler:
Yaprak sarmali zeytinyagli kereviz dolmasi
Karagozlum Acmasi
Ev yapimi sobiyet
Sagra badem kurabiyeleri
Bademli bezeler
Havuclu cupcakeler
Bugday salatasi
Bohca peynirli borek
Frambuazli truffle cikolatali browni
Ve de misafirlerimin getirmis oldugu ikramlar: Tavuk salatasi (Beyhan), un kurabiyesi (Ayla Kiyar Sen), silli kurabiyeleri (Emine Gokce), yas kek (Yasemin Cakmak), baklava (Ayse Hoca). Hepsine tesekkur ederim.

Davet kalabalik olacagindan kagit tabaklar ve onlara uyan peceler kullandim. Tabaklara hacim kazandirmak icin, her tabagin icine en ustteki gibi birer pecete koydum. Dekor olarak pecetelerden bir tanesini de yelpaze seklinde katlayip, pecete tutacaginin uzerine yerlestirdim.

Havuclu cupcakeler

Sagra badem kurabiyeleri.

Bademli mor renkli bezeler




Bir hatira fotografi!



Iki Yeni Deneme: Havuclu Pasta ve Cikolatali Pasta


GOOAL!






Tuesday, January 18, 2011

Nadide Bir Anne Icin Dogum Gunu Pastasi

Bugun Nilufer'in annesinin dogumgunu. Nilufer'de annesi icin supriz bir pasta istedi ve uzerinde Nilufer cicegi olmasini rica etti. Ben de internetten baka baka ilk defa bir Nilufer cicegi yaptim. Umarim tadini da begenirler. Pastanin keki, hindistan cevizli vanilyali beyaz kek. Kremasi ise sekersiz cig krema. Ayrica pastanin ici frambuaz, bogurtlen, ve likapa (blueberries) ile dolu. Pastanin disini ise seker hamuru ile kapli.
Mutlu yillar teyzecim.

Nilufer Cicegi.

Cicegin yapraginin etrafina gida boyasi ve bir firca yardimiyla bir anne icin icimden gecenleri yazmaya calistim: THE BEST EVER FRIEND, MOM, LOVE, MOM, PASIONATE, ANGEL. Yaziyi yazarken kalip kullanmadim, kendi el yazimi kullandim.

Mold kullanarak da pastanin kenarindaki kupuru yaptim. Parlak olmasi icin pearl dust (Michael's'dan satin alabilirsiniz) ile moldu kapladim. Sonra seker hamurunun moldun icine bastirip cikardim.