Monday, August 16, 2010

Red Velvet Cupcakes (Kirmizi Kadife Kupkekler)


Red velvet cupcakes
          
Neden bu nefis, nemli kekler "cupcake" diye adlandirilmis? Cunku eski zamanlarda olcu olarak "cup" kullanildigindan. Sonuc harika kisesel kekler ortaya cikmis. Ben de size kesinlikle demenizi tavsiye ettigim bir tarif veriyorum:
Icindekiler:
2 1/2 cup un (ben all-purpose kullaniyorum)
1 cay kasigi tuz
1/2 cup tuzsuz yumusamis tereyag (113 gram)
1 1/2 cup seker
2 orta boy yumurta, oda sicakliginda*
2 yemek kasigi kakao
1 cup butter milk (eger siz bunu bulamazsaniz, direk 1 cup sut kullanin)
1 yemek kasigi uzum sirkesi
1 cay kasigi karbonat (baking soda)
1/4 cup su
1 yemek kasigi hindistancevizi eksresi (istege bagli) ya da vanilya
2 yemek kasigi jel kirmizi gida boyasi (ben Wilton marka kullaniyorum, Michaels'da satiliyor, genelde orda satilan 1 oz kutular, ondan 1,5 kutu kullanirsaniz cok hos bir kirmizi renk elde ediyorsunuz)

Cup olcusunun cevirisi icin blogdaki pratik bilgiler bolumune bakabilirsiniz.

Yapilisi:
Firini onden 350oF'a (200oC) isit.
Tereyag ile sekeri iyice karisana kadar el mikseri ile karistir, yaklasik 3-4 dakika orta kizda.
Teker yumurtalari ekle ve karistirmaya devam et. Acik sari bir renk elde edene kadar yuksek hizda miserle karistir, yaklasik 5 dakika.
Kakao ve kirmizi yemek gidasini ekleyip dusuk hizda karistir.
Un ile tuzu karistirip, yag-yumurta-seker karisiminiza ekleyip, dusuk hizda karistirmaya devam edin.
Sira ile, buttermilk, hindistan cevizi eksresi ya da vanilya, ve suyu ekle, karistir.
Kucuk bir kapta, sirke ile karbonati karistirip, kek hamurunu ekle. Bir spatula yardimiyla karistir.
Kupkek kalibi icine kagit kaplari koy. kaliplari 3/4 kadar kek hamuru ile doldur.
15-20 dakika pisir. Pisirme suresi cok onemli. Eger fazla pisirirseniz, kek hem nemini kaybeder ve dogal olarak sert olur. Ben once 18 dakika pisiriyorum, ondan once firinin kapagini acarsaniz kekleriniz pismemis olabileceginden sunebilir. 18 dakika sonra, bir toothpick batirip test ediyorum, cok az parcaik gelirse, hemen firindan kupkekleri cikariyorum.
10 dakika kaliplarin icinde sogumaya birakin, bu esnada da azicik pismeyen kisim varsa, onlarda pisiyor zaten.
Sonra kaliplardan cikarin, servis tabaginizda sogumaya birakin. Afiyet olsun.

Frambuaz ayri bir tat ekliyor bu nefis kupkeklere!