Malzemeler:
2 1/2 cubuk (250gr) tuzsuz tereyag, yumusak
1 and 3/4 cup (2 su bardagi) pudra sekeri
4 yumurta
2 1/2 cup un
Arasi icin: Istenen cesit marmelat, ben portakal marmelati kullandim. Recel cok sivi oldugundan kenarlardan akacaktir. 1 cup receli 2 yemek kasigi misir nisastasi ile 10-15 dakika orta hararetli ocakta pisirerek, katilastirip, bunu ara malzeme olarak da kullanabilirsiniz. Bu pisirme sirasinda recel 1/2 cup kadar kalacak, yani yarisi buharlasacak. Boylelikle marmelat gibi koyu bir kivam elde edebilirsiniz.
Ust susleme icin: 2 yemek kasigi sutlu eritme cikolata, ben Nestle markanin mini damlalarini kullandim.
Yapilisi:
- Tereyagini mikserle krema haline gelene kadar cirp.
- Pudra sekerini ekleyip, mikserle karistir.
- Yumurtalari da ekleyip, karistirdiktan sonra unu ekle ve yogur. Hamur yumusak olacak.
- Krema sikma torbasina koyup, seritler halinde parchomen kagidi serili teksiye sik. Ben duz uc kullandim, ama 2. denememde yildiz uc kullandin ve daha sik oldular. Hafifce kabaracaklar.
- Onceden isitilmis 375F (180C) firinda, 15-16 dakika pisir. Seritlerin kalinligina gore bu sure 1-2 dakika uzatilip kisaltilabilir. O yuzden ilk denemenizde, ilk 10 dakikadan sonra firinin basini beklemenizi tavsiye ederim.
- Soguyunca, kurabiylerin arasina 1 seker kasigi kadar marmelat surup kapatin.
- Cikolatalari, plastik sikma posetinin icine koyup, mikrodalgada 20 saniyelik aralarla isitin. Cikolatalar eriyince, posetin ucunu kucuk sekilde kesin. Kurabiyelerin ustunu istediginiz gibi susleyin.*
- Bu kurabiyeler, 1 gun bekledikten sonra iyice guzellesiyorlar.
PS: Sevgili dostlarin dogumgunumde hediye ettikleri fotograf makinem sayesinde, artik ben de pastalarimin, kurabiyelerimin, kisacasi yenilebilecek herseyin guzelce resmini cekebiliyorum.
Simdiden kolay gelsin.