Thursday, January 28, 2010

Landese (Pastahane) Kurabiyeleri


Bu kurabiyeler Turkiye de pastahanelerden yemeye alistigimiz bir tad:
Malzemeler:
2 1/2 cubuk (250gr) tuzsuz tereyag, yumusak
1 and 3/4 cup (2 su bardagi) pudra sekeri
4 yumurta
2 1/2 cup un
Arasi icin: Istenen cesit marmelat, ben portakal marmelati kullandim. Recel cok sivi oldugundan kenarlardan akacaktir. 1 cup receli 2 yemek kasigi misir nisastasi ile 10-15 dakika orta hararetli ocakta pisirerek, katilastirip, bunu ara malzeme olarak da kullanabilirsiniz. Bu pisirme sirasinda recel 1/2 cup kadar kalacak, yani yarisi buharlasacak. Boylelikle marmelat gibi koyu bir kivam elde edebilirsiniz.
Ust susleme icin: 2 yemek kasigi sutlu eritme cikolata, ben Nestle markanin mini damlalarini kullandim.
Yapilisi:
  1. Tereyagini mikserle krema haline gelene kadar cirp.
  2. Pudra sekerini ekleyip, mikserle karistir.
  3. Yumurtalari da ekleyip, karistirdiktan sonra unu ekle ve yogur. Hamur yumusak olacak.
  4. Krema sikma torbasina koyup, seritler halinde parchomen kagidi serili teksiye sik. Ben duz uc kullandim, ama 2. denememde yildiz uc kullandin ve daha sik oldular. Hafifce kabaracaklar.
  5. Onceden isitilmis 375F (180C) firinda, 15-16 dakika pisir. Seritlerin kalinligina gore bu sure 1-2 dakika uzatilip kisaltilabilir. O yuzden ilk denemenizde, ilk 10 dakikadan sonra firinin basini beklemenizi tavsiye ederim.
  6. Soguyunca, kurabiylerin arasina 1 seker kasigi kadar marmelat surup kapatin.
  7. Cikolatalari, plastik sikma posetinin icine koyup, mikrodalgada 20 saniyelik aralarla isitin. Cikolatalar eriyince, posetin ucunu kucuk sekilde kesin. Kurabiyelerin ustunu istediginiz gibi susleyin.*
  8. Bu kurabiyeler, 1 gun bekledikten sonra iyice guzellesiyorlar.
*Oncelikle herhangi bir eritme cikolata cesidini kullanabilirsiniz. Plastik posetiniz yoksa da, mikrodalgada porselen bir kap icinde de eritebilirsiniz. Yalniz dikkatli olun, her 20 saniye sonra karistirin. Ya da cikolatalari benmari usulu eritebilirsiniz.

PS: Sevgili dostlarin dogumgunumde hediye ettikleri fotograf makinem sayesinde, artik ben de pastalarimin, kurabiyelerimin, kisacasi yenilebilecek herseyin guzelce resmini cekebiliyorum.
Simdiden kolay gelsin.

Tuesday, January 26, 2010

Ilk Dugun Pastam

Bu biraz gec bir "post" oldu. Bu pasta ikinci  olarak seker hamuruyla yaptigim yaptigim pastam. AMA ilk dugun pastam. Sevgili Aylin-Oguz ciftinin 2 sene once agustosayindaki dugunleri icin yapmistim. Cicekler sekerle kristallestirilmis gercek ortancalardan olusuyor. Kendilerini tekrar kutluyorum.