Icindekiler:
4 yumurta
1 1/4 cup seker
1 1/4 cup un (all purpose)
1 tatli kasigi kabartma tozu
1/2 Limon kabugu rendesi
Firin isisi: 350F
- Yumurta ve sekeri mikserle yuksek hizda, karisim 2 katina cikana kadar yaklasik 5 dakika cirp.
- Icine unu ve kabartma tozunu ekleyip, en dusuk ayarda yaklasik 3 dakika karistir.
- Yaglanmis porselen dikdortgen kek kalibina, hamuru dok.
- Onceden 350F'a isinmis firinda yaklasik 1 saat pisir. Yalniz bu zamanla firindan firina degisebilir. O yuzden 40 dakika sonra keki kurdan batirarak test etmek gerekir. Kurdan kekten temiz cikarsa, kek pismis demektir. Degilse, her bu sekilde test ederek pisirmeye devam edin lutfen.
- Kek pistiktan sonra, kalibin icinde 30 dakika soutun. Sonra kenarlarini bir bicak yardimiyla oynatin. Sonra keki ters cevirin.
- Kekin ustune rendelenmis limon kabuklarini serpin.