Saturday, January 7, 2012

Remembering September 11

It is the 10th year since September 11 and so many lives lost to the attacks. As a memorandum, we as Turkish community wanted to pay our respect to our community. In this aim, we organized a fundraising whose profit was given to firefighters and police department of NC.
 
I made a cake to honor visiting firefighters and the policemen at Divan Cultural Center.
My heart is with the families who lost their loved ones during September 11 attack.

 

Uzun Zamandir Beklenen Misafir

Bu gordugunuz pasta resmi sevgili dostum, arkadasim, derttasim Evren'in dort gozle bekledigimiz bebesinin babyshower pastasi. Bu pasta ta Raleigh'den Charlotte'a kadar parcalanmadan gidebilmeyi basardi. Bebek bez cantasi temali pastam benim icinde bir ilki olusturdu. Iskelet yapisi acisindan hayli mimarlik bilgisi gerektirdigine karar verdigimde, coktan is isten gecmisti. Sonucta, Sevki'nin de hoplata hoplata tasimaciligiyla, pastayi ayakta partiye ulastirabildik.

Pastanin dugmelerinden tutunda, kurdalesine hatta, yerdeki tebrik kartina kadar hersey seker hamurundan yapildi.
Partiye katilacaklari bildigim kadariyla, sekerden yapilmis karta, gida boyasi kalemlerle yazdim. Sonra espiri olsun diye Ingilizce bir duzine Kenan diye yazacagim derken, yanlislikla "bin"e benzer birsey yazmisim. Ana dil azizligi iste!!!
Bu kurdale bir erkek bebek pastasini sirin hale getirmeme, birazda "girly" bir hava kazanmasina yardimci oldu.
Baby shower'dan ani bir resim.
 

Thursday, January 5, 2012

Mehmet Mert

Uzun zamandir, Turkiye'ye gidis hazirliklari derken ve de yaklasik 2 ayi Turkiye'de gecirince, bloguma yeni resimler, yeni tarifler ekleyememis oldum. Simdi yayinlayacagim pastayi 1 Agustos 2011'de dolduran bir arkadasin bebeginin dogumgunu icin yapmistim. Pasta hem klasik hemde 1 yasa ozel olmali dusuncesi ile yola ciktim. Dikdortgen pastanin uzerine, yine kekten sekil verilmis bir yastik yerlestirtim, ve dekore ettim. ust resimde de, "tusle"lari yaldizla boyarken goruyorsunuz.
Yastigin uzerine seker hamurundan bir battaniye yerlestirdikten sonra, seker hamurundan yapilmis bebek figuru pastamizi tamamlamis oldu.
 Klasik dekorasyonlardan biri de, resimde gordugunuz inciler oldu.
En son olarak, bebisin ismini resim fircasi ve gida boyasi kullanarak, yazdim.
Pastanin 4 bir kosesine de mumlari yerlestirip, pastayi mavi kurdaleyle sarinca, pastamiz hazir hale geldi.
Mutlu Yillar Mehmet Mert
Tabi bu pastayi siparis eden ve her turlu cabayi gosteren anne ve babamizda en basta tesekkuru hakkedenlerden. Sevgili Ozlem ve Hasan daha nice nice yillara Mehmet Mert ile girmeniz dilegiyle...
Nihal