Friday, January 15, 2010

Seker Kurabiyeler

Gecen sene yapmis oldugum suslu kurabiyelerin tarifini yazmasamda, resimlerini sizlerle paylasmak istedim. En kisa zamanda detayli bir sekilde, bu kurabiyelerin tariflerini ve susleme tekniklerini anlatacagim. Iste resimler: Cicekler, ebru desenli kurabiyeler, uc uc bocek desenli kurabiyeler, yammy. Bu kurabiyelerin bazisini Yadira'nin dogum gunu kutlamasinda arkadaslara hatira olarak vermistim.





Ev Yapimi Aci Badem Kurabiyeleri


Seyma Kayman uzun zamandir bu kurabiyelerimden yiyemediginden bahsediyordu. O yuzden tarifi ve yemek kursunda cekilmis resmini yayinlamay karar verdim. Artik Seyma'cim kolay gelsin!
Malzemeler:
2 cup ince cekilmis badem
1 1/4 cup pudra sekeri*
1 cup un**
1/4 cay kasigi kabartma tozu**
3 yumurta beyazi
Ustunu suslemek icin 2 kasik pudra sekeri
Yapilisi:
  1. Malzemelerin hepsini yogur.
  2. Yuvarlayip sekil ver
  3. Yaglanmis tepsiye diz ve onceden 350F'a isitilmis firinda yaklasik 20-25 dakika pisir. Kurabiyeler firindan ciktiginda hala bayagi yumusak olacak, sonra sertlesektir. O yuzden iyice sertlesene kadar pisirmeyin, yoksa kurabiyeler soguyunca  cok sert olur.
  4. Soguyunca uzerine pudra sekeri serpebilirsiniz.
* Seker miktarini 1/4 kap olcusu kadar daha arttirabilirsiniz. Bu sizin seker hassasliginiza bagli. O zaman ekleyeceginiz undan 2 kasik daha eksik koymalisiniz.
** Un ve kabartma tozu pastanecilerin malzemeyi arttirmak icin kullandiklari malzemeler. Orijinalde bunlar eklenmeyip, kurabiye tamamen bademden yapilabilir. Ama ben 2 tarifi de kendi kategorisinde seviyorum. Orijinal tarifi kullanirsaniz, kurabiyeleriniz cok daha citir citir olacak. Yukaridaki tarifi uygularsaniz daha kurabiye tadinda ve yumusak olacaklar. Karar sizin o an nasil bir tat aradiginiza bagli.
Afiyet olsun...