Friday, June 18, 2010

Hos Geldin Bebis!




Bir bebek pastasi daha: Hulya Pashaogullari'nin 2. ogluslarinin bebek partisi icin yaptim pastayi. Cok lezzetli olmustu. Disini bebek yastigina benzetmeye calistim. O yuzden de bayagi zamanimi aldi. Yastik goruntusunu verebilmek icin, pastanin ust kismini bicakla oydum, seker hamurunu da maket bicagi ile kesip, kesiklerin kenarlarini bicakla hafifce yukselttim. Sonra da simli yemek boyasiyla, dikdortgenleri tek tek fircayla boyadim.
Sekerden bebisi kalipta yapip, sonra gida boyasiyla boyadim. Seker incileri de dikis yerlerinde dugme gibi kullandim.


23 Nisan Ulusal Cocuk Bayrami



23 Nisan Cocuk Bayrami nedeniyle biraraya geldigimiz piknikte, ben de cocuklarimiz icin bayragimizin renklerine bezenmis cupcake'ler yaptim. Asagida da bu bidiklarin resimlerini yayinliyorum.

Sueda Nur ve Balim Neval Beyza

Amerikali damadimiz Sukru Orhan: Bir cupcake yetmemis, 2 tane, bir beyaz bir kirmizi kremali, yesin eli sopali damadimiz.

Akif, ikizler Mumin ve Emin, arka planda da Asuman'in kizi Zeynep.

Mehmet Burak

Neval'in belalisi, (kasatura) Esat Omer

Nida Teyzesi Neval'in yuzune kalp cizmisti. Neval zaten bayiliyor kendini boyamaya, o yuzden de bu ise bayildi. Balli kaymagim.
Zehra Sena, O da annesinin alli ballisi!

Narin zarif Azra'miz simdi artik Turkiye'de...
Pazar okulu ogrencilerimiz, ogretmenleri Emine Gokce'nin egitiyle bizlere folklor gosterisi yaptilar. MasaAllah hepsi de yoresel kiyafetler icinde pek hoslardi. Asagida onlarinda resimlerini yayinliyorum.

Zeynep'in annesine yapisik olmak isteyen kizi Serra.

Folklorcu miniklerimiz gosterileri icin hazirlaniyorlar, anneleri de onlara yardimci olmaya calisiyor.




Tek bey danscimiz, Mehmet Burak, seni modern cesaretinden dolayi tebrik ediyoruz ve devamini diliyoruz.


Allahhhh, biri bir alemde, digeri baska... Ama yine de cok guzel bir gosteri sergiledi miniklerimiz. Hepsini tebrik ediyoruz.

Yasemin Nur Bebek, Hosgeldin

Nida'nin 2. bebeginin "bebek partisi" bu pastayi yaptim. Pastanin uzerindeki bebegi seker hamurunu plastik kalip icine basarak yaptim. Pasta muzlu, vanilyali, disi ise seker hamuru ile kapli. Susleri ise yine seker hamurundan yaptim. Pembe incilerde sekerden. Tekrardan hosgeldin Yasemin Nur, ailene mutluluk getirdin.
Parti masasi:

Thursday, June 17, 2010

Fistikli Pastam

Bu kucuk hanimda benim favori bol fistikli krokanli pastam. Isirmak, tadina bakma yasak AMAAAA! Kaymak bezeli balim. O da simdiden pasta yapmaya cok merakli. MasaAllah, daha 2 yasinda olmasina ragmen, kek yapmak icin yumurta, sut, un gerektigini simdiden biliyor. Cikolata kapli canim...
Neval Beyza'm!

Dr. Zubeyr!


Zubeyr kardesimiz Ph.D derecesini alip doktor oldu, ama sevincimiz yarim kaldi. Cunku Turkiye Merkez bankasindan gelen teklifi kabul etti. Kalbim buruk, kepli ve UNC amblemli bu pastayi, esi Seyma'cigimin siparisi uzerine yaptim. Pastanin kendi yagli krema ile kapli, kepi ve suslemeleri ise seker hamurundan yaptim. Kare bir kartonun  uzerini siyah seker hamuru ilekapladim. Ayagi ise  kalemle cizip, bicakla kestim. Pastanin ici ise limon kremali  ve taze kivi ile tatlandirildi. Kek klasik vanilyali idi. Hepimize afiyet oldu. Simdi Seyma Turkiye'de sevdikleri icin pastalar yapmaya baslayacak. Burdan Kilinc ailesine selamlar.

Happy Happy Birthday Ilkay, May 2010


Moroccan Style

Ilkay'in dogum gunu icin sekerden bir tac denemesi yaptim. Mutlu yillar Ilkay'cim.

Nisan Pastasi, 16 Mayis 2010



Bu nisan pastasini siparis uzerine, Zeynep Yurtseven ve Huseyin beyin nisan kutlamalari icin yaptim. Bu pasta yaptigim 2. nisan pastamdi. Hem nisana  katildik, hem de pastayi tattik. Allah bir omur mesut ettin bu tatli kardeslerimizi.


Happy Birthday Evren, February 2010

Evren'i elimizde cupcake ile evine gizliden girerekten cok sasirttik! Yeeyy... Happy Birthday.