Friday, October 16, 2009

Want A Piece Of Chocolate?


Resimdekileri pasta mi kek mi diye adlandirsam diye bir turlu karar veremedim. Pasta yemekten hoslananlar pasta diye adlandirsin, kekden hoslananlar kek desinler diyorum. Ne derseniz deyin, cikolata asil onemli kismi bu leziz tadin!
Mutlaka denenmesi gereken tadlar birisi bu verecegim tarif. Yerken, bu tatlinin icinden neler ciktigina misafirleriniz cok sasiracak!

Kekin Icindekiler:
6 yumurta
2 cup koyu kakao
2,5 cup seker
1 cup misirozu yag
2.5 cup un (all purpose)
1 yemek kasigi vanilya
1 tatli kasigi kabartma tozu (1 paket)

  1. Yumurtalari ve sekeri derin bir kaba koy. El mikseri ile orta hizda yaklasik 5 dakika cirp yada yuksek hizda yaklasik 3 dakika cirp. Karisimin rengi acilip, acik sampanaya rengi alinca olmus demektir.

  2. 1 cup unu ekle ve en dusuk hizda el mikseri ile unlar iyice karisima girinceye kadar karistir.

  3. Yagi ekle ve yine en dusuk hizda yaklasik 1 dakika karistir.

  4. Kakaonun hepsini ekle ve karistir.

  5. En son kalan unu, kabartma tozu, ve vanilyayi ekleyin. Dusuk hizda hepsi iyice karisana kadar karistir.

  6. Firini 350 dereceye isit.

  7. Kek kalibini* yaglayin. Hamuru paylastirin. Yaklasik 35-40 dakika pisirin.

  8. Pisen kekleri kalibin icinde 10 dakika soguduktan sonra cikarin.

  9. Soguyan kekin havuz kismina kremayi koyun.

  10. Kremanin ustune de butun cilek ve bogurtlen yerlestirin.

  11. Ustlerine hafifce sogumus cikolatali ganajdan ekleyin. Afiyet olsun.

    *Ben alt kismi ice dogru bombeli kalip kullandim. Boylelikle kekler pistikten sonra ters cevirince, ust kismi havuz seklinde pismis oldu. Bu havuzu istediginiz bir krema ile doldurabilirsiniz. Ben Michael's'dan aldigim, hazir yagli kremayi kullandim. Vaktiniz varsa, daha sonra verecegim yagli krema tarifi ile kremanizi kendiniz de yapabilirsiniz. Eger bombeli kalibiniz yoksa, buyuk cupcake kalibi kullanabilirsiniz. Bu olculer 6 adet icin yeterlidir.

Cikolatali Ganaj
1/2 cup cig krema (Heavy Whipping Cream)
1 cup damla eritme cikolata

  1. Kremayi tencereye koy ve orta isida isit.

  2. Isinan kremayi atesten al ve cikolatalari ekle. 5 dakika bekle. Sonra bir spatul yardimiyla karistir.

  3. Krema 30 dakika soguduktan sonra, keklerin uzerine kasik yardimiyla ekle.



No comments: