Wednesday, September 30, 2009

GECMIS GUN OLUR KI: BIR EVLILIK HIKAYESI

         Bu ilk 3 katli pastami yapali uzerinden nerdeyse 9 ay gecti. Tam tarih aklimda: 9 Ocak 2008. Bu tarih benim ne evlilik yildonumum ne de nisan. Ayse ve Mustafa Bey'in evlilik yildonumu! Birkac ay sonra ilk evlilik yildonumlerini kutlayacaklar, ama ben ancak simdi basladim onlarin hikayesini anlatmaya...
Hikaye dedimde hani gercekten hikaye: Internet uzerinden tanisip, Ayse'nin NC'ye Ebru dersi vermesi vesilesiyle gelip tanismlarina kadar ilerleyip, nisan, bohca derken, Ocak 9, 2009'da Divan Kultur Merkezi'ndeki evlilik torenleriyle mutlu bir baslangic yapan bir hayat hikayesi. Bana da onlarin dugun pastasini yapmak nasip oldu. Ayse hanim tabi ne tur bir pasta gelecegini bilmediginden cok sasirmisti. Babasi ise torenin sonunda ancak pastanin ev yapimi oldugunu anlayabilmisti. Halbuki amcanin gozlerinin onunde 3 katli pastayi birlestirip, ciceklerle susleyip, kremayla incileri kekin kenarlarina kondurmustum.
     Herkes icin bir ilkti bu toren: Amerika'da ilk defa bir dugune katildim; ilk defa 3 katli bir pasta yaptim; ilk defa profesyonel olarak bir dugun pastasi dizayn edip, yapmak nasip oldu ; ilk defa misafirler icin dugun cikolatalari hazirlafim. Tabi Ayse ile Mustafa bey icin cok ilkler vardi. Alisagelmis geleneklerin disinda gerceklesen bu dugun iki guzel insanlari biraraya getirdi. Bizlerde hala meyvelerini topluyoruz. Ayse hanim sayesinde, pek cok arkadas Ebru sanatini ogrenme firsati buldu. Onumuzdeki hafta sonu ise ilk Ebru dersleri basliyor. Kutuphanelerde ve okullarda Ebru sanatini tanitan sunumlar oldu. En guzelide her sene Festival'de kulturumuzu tanitmak icin Turkiye'den hangi sanatcilari davet etsek telasimiz, Ayse hanim sayesinde biraz hafiflemis oldu. Iyiki evlendiniz diyorum tekrardan..
       Bu pastanin disi seker hamuru ile kaplanip, sonra yenilebilir simler firca yardimiyla direk suruldu. Yaklasik 2 saat suren sim kaplamanin sonunda bembeyaz, paril paril pasta katlari ortaya cikti.
Pastanin ilk iki kati birbiri ustune oturdulduktan sonra, 3 kat plastik cubuklar yardimiyla yukseltildi. Bu cubuklar Wilton marka ve pek cok cesitleri Michael isimli "craft" yada Turkcesiyle el isi magazalarinda satiliyor. Olusan araliga ise taze kirmizi guller yerlestirildi.
Nikah sekerlerimiz ise ev yapimi pembe, beyaz kirmizi kalp seklinde cikolatalardi.
Onlar erdi muradina, biz yiyelim cikolatalari...
THE END!

4 comments:

beyza said...

harikasin nihalcim, ellerine saglik.. yeni evli cifte mutluluklar..

cileklipasta said...

Beyza'cim bu Ocak 9'da evliliklerinin 1. yili doluyor. Hatirlarsan Atilla abinin dukkaninda calisiyordu, hep sapka takar, Mustafa Bey. Ben ama ancak bu siralar yazma imkanim oldu. Cok optup Zeynos ve seni.

busra can said...

Cok guzel bir pastaydi. Gelin salona gelmeden evvel ortugumuz yerden uzun uzun inceledik pastayi.:) O da gelin gibi duruyordu;)
Neyse,ellerine saglik olsun hep ki, bize boyle guzel pastalar yap.

cileklipasta said...

Seyma'cim bizim cocuklarin dugunlerine kadar ustalasirim ins.