Monday, November 29, 2010

Emeklilik Pastasi: Congratualations Alan Page!

Profosor doktor Alan Page Meredith College'dan 2010 ilkbaharinda emekli oldu. Eylul ayinda evimizde verdigimiz pazar kahvaltisinda, Dr. Page'in emekliligini yapmis oldugum bu pastayla kutladik. Esi sevgili Barbara pastadan haberdardi, diger misafirler icinse supriz oldu.  Misafirlerimiz arasinda pisikiyatrist Landy ve ic mimar esi ile Volkan abi de vardi.
Pastanin deseni hakkinda ozel olarak, denemek isteyenler icin bilgi vermek istiyorum. Oncelikle, pastanin tamami seker hamuru ile kaplandi. Michael's kraft store'dan aldigim plastik kesilmis kalibi, pastanin on tarafina ignelerle yapistirdim. Bu kaliplar kapi yada kumas uzerine boya ve desen baskisi yapmak icin kullanilan esyalarin satildigi reyonda bulunuyor. Aslinda 2.bir kisinin yardimiyla daha temiz bir desen calismasi ortaya cikabilir. Sonra gida boyasi koyu mavi rengi ince bir firca yardimiyla kalibin kesilmis bosluklarindan boyadim. Butun boyama bitince, dikkatlice plastik kalibi kaldirdim. sonra ucu yuvarlak bir fircayla, sari sim gida boyasini sekillerin uc kisimlarina mavi boya uzerine surdum. En son yine ayni dukkandan aldigim alti kendinden yapiskanli beyaz boncuklari yapistirdim. Bunlar yenebilir degildi, fakat siz yenebilenleri Global Sugar Art'tan alabilir yada kalibiniz varsa kendiniz yapabilirsiniz. Sonra desenin kurumasini bekliyorsunuz.
Cicek ise "emboss"denilen kalipta yapildi. Seker hamurunu direk bu kalibin icine bastiriyorsunuz,5 dakika dolapta bekletiyorsunuz. Sonra kalibin kenarindan cekerek cikartip, yapistiracaginiz yere az bir su surup, cicegi yapistiriyorsunuz. "Non-toxic" pastel pembe boyadan azicik bicak ucuyla kaziyip, bu tozu fircayla cicegin kenarlarina suruyorsunuz. Yapraklar icinse, ayni isi yesil renk boya ile yapiyorsunuz.

Kahvalti sofrasi (Aslinda Amerikan kulturune gore "brunch")
Kahvalti sofrasindan inciler:
Gulluoglu pogaca

Limonlu kek

En solda kandil simitlarini, ortada patates toplarini (dislari renkli renkli), ve sagda da kizartilmis sucuklari gormektesiniz.


No comments: