Friday, April 1, 2011

Ek Pastalar

Ek pastalar benim yemeyi en cok sevdigim tatlilardan birisi: Hem hafif, hem de cikolatali.
Ekmek kismi icin malzemeler:
1/2 cup su
1/2 cup sut
1/2 cup (stick, 113g) tuzsuz tereyag
1 cup un
1/4 seker kasigi tuz
4 orta boy yumurta
Yapilisi:
  1. Firini 400oF'a ayarlayin. Bir tepsinin icine parsomen kagidi koyun.
  2. Su, sut, tuz, ve tereyagini bir tencereye koyun, orta isida kaynama noktasina getirin.
  3. kaynayinca, unu ekleyip, iyice karistirip, karisimi ocaktan alin.
  4. Bir mikser yardimiyla, en dusuk hizda, tek tek yumurtalari karisima yedirin.
  5. Sonra bir pasta sikma torbasina karisimi koyun. 2 cm araliklarla, tepsiye uzunlamasina hamuru istediginiz buyuklukte sikin.
  6. isinmis firinda 15-18 dakika pisirip, ekmekleri disari cikarin.
  7. Soguyunca istediginiz tarz bir kremayi icine sikabilir, yada ortadan yarim sekilde keserek kasikla iclerini doldurabilirsiniz.
Pastaci Kremasi:
1/4 cup un
1/2 cup misir nisastasi
4 cup tam yagli sut
1,5 cup seker
1 tam yumurta
2 yumurta sarisi
1 yemek kasigi iyi kalite vanilya
Yapilisi:
  • Yukaradaki tum malzemeyi karistirip, orta hararetli isida devamli karistirarak pisirin. Pisince ocaktan alin. Sekeri az gelirse, kendi agiz tadiniza gore seker miktarini arttirabilirsiniz.
  • Bu pastaci kremasini, yas pastalarin arasinda da kullanacabileceginiz gibi, meyveli tartlarda kullanabilirsiniz.
Cikolata sosu:
1,5 cup sutlu eritmelik cikolata*
5-6 yemek kasigi misir ozu yag
Benmari usulu cikolatanin eritilisi:
Kucuk bir kabi, su dolu baska bir tencerenin uzerine koy. Bunlarida orta isidaki ocaga yerlestir. Su kaynayana kaar bekle.
Cikolatayi kucuk kabin icine koy, ara ara karistirarak cikolatalari eritiniz.
Cikolatalarin hepsi eriyince, icine yagi ekleyip, karistirin.
Sonra icleri doldurulmus ekleri, teker teker elinizle cikolata sosuna batirip, servis tabagina alin.
Afiyet olsun.
* Ben sutlu cikolata icin, Nestle marka damla cikolatalari 3 lb seklinde, SAMS marketten cok ucuza aliyorum. Normal marketlerde bu cikolatalar cok pahali. Eger biraz agir bir sos hazirlamak istersem, yarin cup cikolatayi, bitter Ghirardelli cikolatayla degistiriyorum.
Bu tatli 3 gun dolapta cok guzel muhafaza oluyor.
Afiyet olsun.

No comments: