Malzemeler:
1 cup sut
1 tatli kasigi vanilya
1 tatli kasigi limon eksresi
1 1/2 cup (all purpose) un
1 1/2 kek unu
1 cay kasigi kabartma tozu
1/2 tatli kasigi tuz
2 stick (herbiri 113 gram, ya da 1/2 cup) tuzsuz yumusak tereyagi
1/2 cup cig krema*
2 cup seker
6 oda isisinda yumurta
Firin ayari: Onceden 325F'a isitilmis. Bu derece ayari kullandiginiz kaliba gore degisir. Eger koyu renkli derin bir kek kalibi kullaniyorsaniz, 325 ile 350F arasi isi ayari degisir. Acik renkli kaplarda ise 350F idealdir. Yine de ilk defa kullandiginiz bir kalibi "HAFIYE" gibi takip etmekte fayda var. Benden soylemesi...
Yapilisi:
- Sutu ilit.
- Yag ve sekeri el mikseri yardimiyla orta hizda puf puf olana kadar karistir. Yaklasik 4-5 dakika.
- Cig kremayi ekle ve seker iyice eriyinceye kadar cirp.
- Teker teker yumurtalari ekle ve karistirmaya devam et.
- Sonra unu ekle ve karistir.
- Sutu ekle ve karistir.
- En son kek unu, tuz, limon eksresi, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karistir.
- Kalici guzelce spreyle yagla.
- Hamuru kaliba dokup, ustunu duzledikten sonra, 325F'da yaklasik 60-70 dakika pisir. Kekin pisip pismedigini kurdan ile test edin.
- Pisen keki firindan cikardiktan sonra, 10 dakika kalip icinde sogutun. Sonra bir bicakla kekin kenarlarini oynatip, ters cevir ve kalipdan cikar. Soguyunca servis yapin. Isterseniz uzerine pudra sekeri serpebilirsiniz.
* Limon eksresi yerine kekinizi sadece vanilyali da yapabilirsiniz. O zaman 1 olcu daha fazla vanilya (yaklasik 2 tatli kasigi) kullanmanizi tavsiye ederim.
Afiyet olsun.
3 comments:
himmm cok guzel gorunuyor her zamanki gibi. Bayramda yaptigin limonlu kek de harikaydi. Ellerine saglik, ve kendini cok yorma.
Zeynep'cim (Tulu) sen misin?
Bloguna giremedim, ama Serra'dan sensin diye dusundum.
Bloguma uye olur musun?
evet biziz:)
Post a Comment