Saturday, October 17, 2009

Basit Bir "POUND CAKE"



Icindekiler:
4 yumurta
1 1/4 cup seker
1 1/4 cup un (all purpose)
1 tatli kasigi kabartma tozu
1/2 Limon kabugu rendesi
Firin isisi: 350F
  1. Yumurta ve sekeri mikserle yuksek hizda, karisim 2 katina cikana kadar yaklasik 5 dakika cirp.
  2. Icine unu ve kabartma tozunu ekleyip, en dusuk ayarda yaklasik 3 dakika karistir.
  3. Yaglanmis porselen dikdortgen kek kalibina, hamuru dok.
  4. Onceden 350F'a isinmis firinda yaklasik 1 saat pisir. Yalniz bu zamanla firindan firina degisebilir. O yuzden 40 dakika sonra keki kurdan batirarak test etmek gerekir. Kurdan kekten temiz cikarsa, kek pismis demektir. Degilse, her bu sekilde test ederek pisirmeye devam edin lutfen.
  5. Kek pistiktan sonra, kalibin icinde 30 dakika soutun. Sonra kenarlarini bir bicak yardimiyla oynatin. Sonra keki ters cevirin.
  6. Kekin ustune rendelenmis limon kabuklarini serpin.

3 comments:

Serra said...

Nihalcigim,

Bayram yaklasiyor, cok mutluyum. Senin guzel lezzetli pastalarini ozledim:) Bakalim bu sefer nasil bir supriz bizi bekliyor.

Serra said...

Selam,

Bayramdaki harika cikolatali pasta icin tesekkurler! Superdi..

Serra said...

bu pastadan sonra, cok guzel pastalarini yedik; onlarin resimlerini de koysana:) baktikca mutlu oluyorum:) ozellikle benim sevdigim meyveli spesiyal!